Baby-Massage

Babymassage is al eeuwenoud en in vele culturen aanwezig.  En dat is niet voor niets zo.  Aanraken is voor een baby een levensbehoefte.  Dus even belangrijk als eten, drinken en verzorgd worden. Babymassage is een prachtige manier om naast het knuffelen en het dragen, aan deze behoefte tegemoet te komen. 

De enige taal die een baby nog maar kent, is lichaamstaal.  Op deze manier zoekt de baby contact met zijn omgeving.  Massage is woordeloos communiceren met je baby. Niet alleen met je stem, maar ook met je handen, kun je uitdrukken wat je wilt zeggen. Massage is een krachtige tool dat helend en verbindend werkt voor lichaam en geest.  Heel belangrijk dus dat een massage met aandacht en zorg gebeurt. Want ‘alles wat aandacht krijgt, groeit...!’

 

Waarom babymassage?

Babymassage is op de eerste plaats een plezierige, ontspannen manier om contact te maken met je kind. Een rustmoment op de dag, voor jezelf en voor je baby.  Een massage geeft geborgenheid en zekerheid, Een leuke manier om je kindje bewust te maken van zijn kleine lijfje, zodat het zijn lichaamsbesef en zelfvertrouwen kan ontplooien.

Daarnaast stimuleert massage de zintuiglijke, motorische en emotionele ontwikkeling. De ademhaling en spierontwikkeling. Ook is het goed voor de spijsvertering en wordt het immuunsysteem van je baby gestimuleerd. Ook baby’s die veel huilen, last hebben van darmkrampjes, onrustig zijn en zich overstrekken, hebben baat bij een massage. Iedere baby zal genieten van deze aandacht.

Maar ook voor ouders is babymassage een fijne manier om een sterke band op te bouwen met je baby.  Ook geeft het je meer zelfvertrouwen doordat je de lichaamstaal van je kindje beter gaat begrijpen.

 

Tijdens de massage lessen zullen we ook een aantal baby-yoga oefeningetjes doen.  Het mooie aan de combinatie van babymassage met yoga is het bewegen in combinatie met aanraking.  Baby-yoga is een manier om baby’s op een positieve manier met stress om te laten gaan en zich te leren ontspannen.  Bij het lessen pakket sluiten we elke les af met een thema rond baby's.

Baby massage kan vanaf 8 weken tot 10 maanden.  De lessen worden gegeven voor de leeftijdsgroep van 8wkn-6mnd

Massages Prijs
Basis Introductieles (1 op 1) 45 min € 30
3 (of 2) Lessen Babymassage (in groep van max 6 baby's) 3 (of 2) x 90 min € 75 (€ 50) - inschrijven kan via mail of door onderaan op de foto te klikken. Vermeld bij opmerkingen voor welke reeks je wil inschrijven.
Volg mee op de Instagram pagina van B-Mum en op deze pagina voor data van de lessen babymassage. VOLGENDE LESSENREEKSEN 2024
... 30/3 + 6/4
telkens van 10u- 11u30