Zwangerschapsmassage

Tijdens je zwangerschap verandert je lichaam snel en kan je last krijgen van ongemakken. Een zwangerschapsmassage kan deze klachten verminderen. 

Tijdens een massage maakt je lichaam meer oxytocine aan. Dit hormoon zorgt ervoor dat je je gelukkiger voelt. De aanmaak van stresshormonen wordt juist lager door een massage. 

Nog voordelen van een zwangerschapsmassage ? Ja hoor! Je slaapt beter en dieper,  Het verlicht pijnklachten, doordat het je spieren soepel maakt.  Je houdt minder vocht vast, door een goede vochtafdrijving tijdens de massage.

Het verbetert je bloedcirculatie. Dit zorgt voor een betere afvoer van afvalstoffen en voor verlichting van spataderen. en het versterkt je weerstand.

 

 

Wat is zwangerschapsmassage?

Een zwangerschapsmassage is een zachte massage, gericht op je zwangere lichaam. Waarbij de drukpunten die in verbinding staan met je baarmoeder worden ontweken om stimulatie van de baarmoeder te voorkomen.

Het masseren van de buik kan tijdens je zwangerschap gevoelig zijn. Geef zelf aan of je op deze plek gemasseerd wil worden. Extra aandacht voor je rug en benen is wel belangrijk. Je rug kan tijdens je zwangerschap belast raken door je groeiende buik. Je benen kunnen sneller vermoeid raken en vocht vasthouden. Een massage vermindert deze klachten.

Ik heb een speciale massagetafel voor zwangere vrouwen. Vind je het fijn om op je buik liggen? Dan is dit een goede optie voor jou. In de tafel zit namelijk een uitsparing voor je buik en borsten, hierdoor kan je toch op je buik liggen.

Word je liever gemasseerd op een gewone massagetafel? Dan kan dit ook. Ik zorg dan voor extra kussens die je lichaam en bekken ontlasten waar dat nodig is. Je ligt tijdens de massage in zij-lig en op je rug.

Een zwangerschapsmassage kan vanaf de 16 de week.

Massages Prijs
Volledige Lichaamsmassage 60 min € 60
Nek - Schouders - Rug massage 30 min € 30
Benen - Voeten massage 30 min € 30